routebeschrijving
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Route beschrijving

Route beschrijving

De Philharmonie, Stadsschouwburg en Grote of St Bavokerk in Haarlem zijn goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Zie hier een routebeschrijving.
Mocht u bovenstaand kaartje willen downloaden en printen dan kan dat hier.

Bekijk hier de actuele reistijden van treinen van en naar Haarlem Station.
Vanuit station Haarlem loopt u binnen 10 minuten naar de Grote of St Bavokerk en de Philharmonie toe.

Bereikbaarheid Haarlem op zaterdag 1 juli: Naast de vele activiteiten tijdens de Koorbiënnale is er op zaterdag 1 juli vanaf 19 uur ook het Spaarne Concert. Dit evenement vindt plaats op het Spaarne voor de ingang van parkeergarage de Appelaar en rondom. Parkeergarage De Appelaar is wel geopend maar zal lastiger te bereiken zijn. Dus ons advies is om zoveel mogelijk in de andere parkeergarages (Raaks, Kamp of Stationsplein) te parkeren. Volg de P-borden aan de rand van Haarlem die de hoeveelheid beschikbare plaatsen aangeven. Meer informatie hier!

Bereikbaarheid Landgoed De Overplaats (Heemstede):
De ingang van Landgoed De Overplaats ligt aan de Glipperweg in Heemstede, tegenover de parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof.
Adres: Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede.
Per fiets goed bereikbaar.
Het is eenvoudig te vinden door de borden naar de Speeltuin Linnaeushof te volgen.
Parkeren (gratis op 6 en 7 juli) kan op het parkeerterrein van Linnaeushof.
Met openbaar vervoer: Linnaeushof ligt aan de provinciale weg N208 (tussen Haarlem en Lisse). Vanaf station Haarlem en Leiden: Arriva bus 50. Halte Linnaeushof/Glipperweg. Zie hier voor bustijden.

Praktische informatie Landgoed De Overplaats:
Voor de concerten op Landgoed De Overplaats kunt u uw auto parkeren op de grote parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof. Het adres van deze parkeerplaats is Glipperweg 4C, Heemstede (grens Bennebroek).
Aan de overkant van de parkeerplaats is de (wandel)ingang naar De Overplaats. Fietsers kunnen ook hun fiets parkeren op de parkeerplaats van Linnaeushof. Verzamelpunt is de ingang landgoed De Overplaats, recht tegenover de parkeerplaats van Linnaeushof. Vanaf hier wordt u begeleid door gidsen naar landgoed De Overplaats.
De ingang vanaf de Herenweg naar de Overplaats is gesloten vanwege wegwerkzaamheden aan de provinciale weg N208 vanaf Bennebroek richting Heemstede.

Gezamenlijk fietsen vanuit Haarlem naar landgoed De Overplaats:
Voor wie niet weet waar de Overplaats ligt, of het gewoon gezellig vindt om samen te fietsen naar de Overplaats is er de mogelijkheid om gezamenlijk onder begeleiding van een gids vanaf Haarlem Centrum naar Landgoed De Overplaats te fietsen.
Verzamelpunt: Houtplein, bij ABNAMRO kantoor
Vertrektijden:
do 6 juli - 19.30 uur
vr 7 juli - 19.30 uur voor wie direct naar concert wil (wilt u mee met de boswandeling van 19.45-20.15 uur dan kunt u op eigen gelegenheid naar de Overplaats gaan)
za 8 juli - 9.00 uur

Bereikbaarheid Muziekgebouw aan 't IJ (Amsterdam):
Bezoekadres: Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam

Muziekgebouw aan 't IJ ligt op ruim 10 minuten lopen vanaf Centraal Station, 5 minuten vanaf ringweg A10 oost en 3 minuten met de tram (lijn 26) vanaf het Centraal Station. De Piet Hein Parkeergarage van de Gemeente Amsterdam bevindt zich deels onder het Muziekgebouw. Bekijk hier routebeschijving en overige informatie over het Muziekgebouw aan 't IJ.