Haarlem & Amsterdam
30 juni t/m 9 juli 2017
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

De Koorbiënnale presenteert 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkent tegelijk ook de grenzen van de koormuziek.

Bekijk hier het gehele programma inclusief de concerten die al geweest zijn.

Afsluiting Hofjesconcerten: The Gents

Uitvoerenden

The Gents

Toelichting

The Gents
Weergaloze interpretaties

Als sluitstuk van de Hofjesconcerten geeft het befaamde mannenkoor The Gents een gratis toegankelijk concert op de Oude Groenmarkt in Haarlem. Het uit 18 man bestaande ensemble onder leiding van de jonge dirigente Krista Audere behoort tot de vocale top van Nederland.

The Gents komen oorspronkelijk voort uit het Roder Jongenskoor. Dirigent Peter Dijkstra (nu chef dirigent van het Nederlands Kamerkoor) bracht de mannen in 1999 bij elkaar en was artistiek leider/dirigent tot 2007. Sindsdien is hij nog betrokken als vaste gastdirigent. Van 2008 tot en met 2014 stonden The Gents onder leiding van Béni Csillag. De jonge zangers zijn geliefd vanwege hun weergaloze interpretaties van uiteenlopend repertoire, van religieuze muziek uit de Renaissance tot en met arrangementen van eigentijdse jazz- en popsongs.


The Gents zijn op de zaterdagavond ook nog te bewonderen tijdens een concert aan het Spaarne, een bijzonder cadeau van de Koorbiënnale aan haar collega-festival het Spaarneconcert.

Media