Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Hemels Uurtje: Cappella Pratensis

Uitvoerenden

Cappella Pratensis

Dirigent

Stratton Bull

Programma

Werken van Pierre de la Rue, Hayne van Ghizeghem, Juan Urrede, Josquin Desprez, en Nicolas Champion

Toelichting

Weg van de waan van de dag

Geïnspireerd op de Engelse Evensong (een kerkdienst in de late middag) krijgt de bezoeker een alternatief voor de waan van de dag. De werkmotor staat on hold, de gsm is uit en de behoefte aan een uurtje mijmertijd krijgt een kans. Cappella Pratensis is de ideale gids voor dit moment en de Grote of St. Bavo de perfecte locatie.

Het gezelschap uit Den Bosch is opgericht in 1987 en leeft voor de muziek tussen 1450 en 1600. Leidraad tijdens dit concert is de landvoogdes Margaretha van Oostenrijk (1480 – 1530). Vanuit Mechelen zorgde zij tijdens haar regeerperiode voor relatieve rust en welvaart. Het was ook een periode waarin componisten als Pierre de la Rue, Josquin Deprez en Hayne van Ghizeghem floreerden.

Cappella Pratensis kijkt met dit concert terug op Margaretha’s leven waarin de liederen een belangrijke rol speelden als ankers voor succes, troost en beproeving.

Media