Haarlem & Amsterdam
30 juni t/m 9 juli 2017
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Huelgas Ensemble

Uitvoerenden

Huelgas Ensemble

Dirigent

Paul Van Nevel

Programma

Werken van Matheus de Sancto Johanne, Jacob Clement, Charles de Courbes, Alexander Agricola, Cipriano de Rore, Nicolas Gombert, Claude Le Jeune en Guillaume Costeley

Toelichting

Een Polyfoon Kaleidoscoop 1350 - 1600
Speurtocht naar de mooiste meerstemmige muziek

De bekende Belgische schrijver Geert van Istendael noemt dirigent Paul Van Nevel van het Huelgas Ensemble een soort Inspector Morse. Dit vanwege zijn niet aflatende speurwerk in bibliotheken en archieven naar de mooiste en steeds weer nieuwe onbekende polyfone muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. 

Het Huelgas Ensemble verrast al meer dan 30 jaar het publiek wereldwijd met dit nieuw gevonden repertoire, inclusief perfecte, verrassend intens uitvoeringen. Ingetogen ontroering en een buitengewone helderheid zijn de handelsmerken van het Huelgas Ensemble.

Het ensemble keert tijdens de Koorbiënnale terug naar de natuurlijke habitat van de meerstemmige muziek, geschreven voor kathedralen. In de Grote of St. Bavokerk ervaart de luisteraar de wonderschone connectie tussen deze vocale ensemble-muziek en de imposante architectuur. Intieme minneliederen completeren deze kaleidoscoop.

Concert zonder pauze.

Concertinleiding van 19.30-20.00 uur: Neil Wallace bevraagt Paul Van Nevel

Media