Haarlem & Amsterdam
30 juni t/m 9 juli 2017
programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Hofjesconcerten

Uitvoerenden

Diverse amateurkoren/-ensembles

Toelichting

Samen genieten van zingen op prachtige locaties

Het programma van de Haarlemse Hofjesconcerten laat zien dat zingen in Nederland enorm populair is. Nederland kent de hoogste ‘korendichtheid’ ter wereld en dat bleek ook weer bij de inschrijving van de amateurensembles voor de Hofjesconcerten. Binnen een paar uur na de aankondiging van de inschrijving stroomde de mailbox van de Koorbiënnale vol. Natuurlijk is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Ruim 50 amateurensembles zijn op deze zaterdag te gast in de mooiste Haarlemse hofjes. 

Deze prachtige monumenten in het centrum van de stad creëren door hun rustieke ambiance een unieke sfeer voor bezoekers én zangers. In uiteenlopende concerten komen diverse muziekgenres aan bod, van weemoedige smartlappen tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen. Elk concert duurt ca. een halfuur en de toegang is gratis.

En tot slot tussen 17.00 en 17.30 uur als grande finale van de Hofjesconcerten op de Oude Groenmarkt een (gratis toegankelijk) concert door het befaamde mannenensemble The Gents.

Begin juni zal het schema met de hofjes en deelnemende ensembles bekend zijn.

Media