programma
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 presenteerde de Koorbiënnale 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkende tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Onderstaand het programma van 2017.

De volgende Koorbiënnale vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2019.
Begin 2019 zal meer informatie bekend zijn over het programma.

Carmina Burana met Arthur & Lucas Jussen UITVERKOCHT

Uitvoerenden

Koorbiënnale Festivalkoor
Kathedrale koor en Kinderkoor van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo

Dirigent

Béni Csillag

Solist

Arthur Jussen - piano
Lucas Jussen - piano
Paul Jussen en leden van het Radio Filharmonisch Orkest - slagwerk
Renate Arends - sopraan
Yves Saelens - tenor
Dietrich Henschel - bariton

Programma

Carl Orff - Carmina Burana

Toelichting

Arthur en Lucas Jussen & Koorbiënnale Festivalkoor & Bavo Koorschool
Carmina Burana
Zingen over seks, drugs, liefde en gokken

Tijdens het feestelijke slotconcert van de 9e Koorbiënnale brengt het Koorbiënnale Festivalkoor samen met Arthur en Lucas Jussen, de Carmina Burana van Carl Off in de versie van Wilhelm Killmayer voor twee piano’s en slagwerk. Het Koorbiënnale Festivalkoor is inmiddels een begrip in de korenwereld. Het 80 stemmen tellende amateurkoor wordt, zoals in voorgaande festivaledities, gekneed en gesmeed door dirigent Béni Csillag. Naast Arthur en Lucas Jussen verlenen de Bavo Koorschool en een internationale cast van solisten hun medewerking aan deze bijzondere versie van één van de meest beroemde en geliefde koorwerken uit de recente geschiedenis.

Carl Orff baseerde zijn 23 liederen op middeleeuwse vertellingen over drank, seks, liefde en gokken. Het opzwepende werk is befaamd om zijn stampende ritmes en enerverende timing. Het werk spreekt nog steeds tot de verbeelding. Gedeeltes zijn regelmatig te beluisteren in remixen van dj’s uit de dance- en housescene. De krachtige hymne O Fortuna (‘soms zit je in de put, soms heb je geluk, geniet van elke dag’) duikt steeds opnieuw op in speelfilms en televisieseries.

Tijdens de vorige Koorbiënnale in 2015 heeft het NTR programma Podium on Tour Dieuwke Reehoorn, één van de zangers uit het Festivalkoor, gevolgd in haar voorbereidingen naar de uitvoering en tijdens het concert. Bekijk hier de uitzending.

CARMINA BURANA COLLEGES:
Twee colleges over het beroemde werk van Carl Orff op maandag 3 juli en dinsdag 4 juli door musicoloog Huib Ramaer, inclusief deels bijwonen van de koor/orkestrepetitie op de maandag.

Dit concert is een co-productie met Philharmonie Haarlem en Robeco Summernights van Het Concertgebouw, Amsterdam.

EXTRA's:
- Voorafgaand aan het concert is er een inleiding door Huib Ramaer van 15.15-15.45 uur.
- Na afloop van het concert is er een Meet & Greet met alle zangers, musici en dirgent in de Grote Foyer van de Philharmonie.
- Het is mogelijk om voorafgaand aan het concert een High Tea arrangement te nemen.
U krijgt heerlijke scones, hartige sandwiches en andere smakelijke lekkernijen vergezeld van een verrukkelijke pot thee. De High Tea wordt een uur voor aanvang geserveerd. Een kwartier daarvoor bent u welkom.
Tarief High Tea: € 17,50 per person
- Het is ook mogelijk om een Nageniet Arrangement te nuttigen.
Na afloop van het concert staat er een tafel voor u gereed met een heerlijke mix van wisselende hapjes. Het gastvrije personeel van de Philharmonie komt bij u langs om een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment op te nemen.
Tarief Nageniet Arrangement: € 6,75 per person

Zowel de High Tea als het Nageniet Arrangement kunt u online toevoegen tijdens het bestellen van uw toegangskaarten of via 023 - 512 12 12 of via kassa@theater-haarlem.nl.

Media