Haarlem & Amsterdam
28 juni t/m 7 juli 2019
nieuws-item
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Nieuws overzicht

CarminaBuranaLive!

Het meesterwerk van Carl Orff heeft al velen geïnspireerd: in reclames en films wordt het wereldberoemde 'O Fortuna' keer op keer gebruikt. De site CarminaBuranaLive! is compleet aan dit tijdloze stuk gewijd. 

Initiatiefnemer Lex Reurings vertelt erover: "Zo’n vijftig jaar geleden hoorde ik de Carmina Burana voor het eerst. Het was een leraar klassieke talen die een aantal fragmenten in de klas liet horen. Een jaar of tien later werd ik er opnieuw mee geconfronteerd door mijn toenmalige buurman. Ik zag de LP in de kast staan en vroeg hem te leen. Toen de Compact Disc op de markt kwam, begin jaren ’80, kocht ik een CD-speler en de Carmina Burana was mijn eerste CD.

Toen ik ergens las dat je zelf kon meezingen in een projectkoor heb ik mij na enige aarzeling aangemeld; ik had totaal geen ervaring en ik schatte mijn zangtalenten niet al te hoog in. Een auditie werd niet verlangd, dus vooruit. Het was een geweldige ervaring en daarna heb ik nog vaker meegedaan aan dergelijke projecten; ook scratch-uitvoeringen, waarbij je op dezelfde dag repeteert en uitvoert. Ik kreeg de smaak te pakken en het Requiem van Karl Jenkins leek me ook wel wat. En daarna The Armed Man. Beide ook al een aantal keren meegezongen.

Omdat ik het leuk vind om websites te bouwen maakte ik ook voor de Carmina Burana een site. Naast informatie over de Carmina Burana probeer ik hier een actueel overzicht aan te bieden van live-uitvoeringen. De gegevens van de concerten vind ik op internet of worden aangeleverd door dirigenten, koorleden, solisten, orkestleden, organisatoeren enz."

Het adres van de site is www.carminaburanalive.nl.
Ook op Facebook en Twitter is CarminaBuranaLive! actief.

Tijdens de Koorbiënnale kunt u ook de Carmina Burana horen. Deze wordt gespeeld op zondag 9 juli om 16 uur in de Philharmonie met o.a. Arthur en Lucas Jussen en het Koorbiënnale Festivalkoor.
Voor kaartverkoop en informatie klik hier.

Geplaatst op 16 mei 2017