nieuws-item
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Nieuws overzicht

Zangdag Russische muziek

Op zaterdag 26 januari 2019 duiken we tijdens deze masterclass dieper in het bijzondere repertoire dat het Nederlands Kamerkoor die avond presenteert tijdens het concert Duister Rusland.

De musicoloog en zanger Daniil Sayapin ontdekte uniek notenmateriaal uit de 17e eeuw in Russische archieven. Hij vertelt in deze masterclass over de code die hij heeft moeten kraken om de notatie van de geschriften te kunnen lezen. En je leert meer over de strotsjnoje meerstemmigheid: de voornaamste polyfonische zangstijl van de oude Russische kerkmuziek. Wat maakt deze stijl zo bijzonder, en hoe kunnen we die het beste uitvoeren?

Na een demonstratie door enkele zangers van het Nederlands Kamerkoor, gaat Daniil met de deelnemers zelf aan de slag. Hoewel de Grote Panikhida die het Nederlands Kamerkoor die avond brengt, door alleen mannen wordt uitgevoerd, is deze masterclass ook geschikt voor vrouwenstemmen!

Praktische informatie:
Zaterdag 26 januari 14.00-17.00 uur, Philharmonie Haarlem
Masterclass met Daniil Sayapin en 3 mannelijke zangers van het Nederlands Kamerkoor
Deelnamekosten pp €25,-  voor alleen de Masterclass, € 40,- voor Masterclass én concert die avond door het Nederlands Kamerkoor, Peter Dijkstra dirigent
Meer informatie over het concert klik hier.

Aanmelden door mail te sturen naar inschrijven@koorbiennale.nl

Geplaatst op 15 november 2018