Koorbiënnale steunt manifest Zingen, lekker belangrijk!

Geplaatst op 13 februari 2017

Op zaterdag 11 februari bood de koorsector een manifest aan aan Sander van Maas, voorzitter commissie muziek van de Raad voor Cultuur. Dit manifest beschrijft in vier thema’s en tien punten de stand van zaken en ambities van de koormuziek in Nederland. De aanbieding vindt plaats in de context van het Meezingconcert van het Groot Omroepkoor in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

Lees meer

Doe mee aan de populaire Hofjesconcerten

Geplaatst op 7 februari 2017

Diverse koren en vocale ensembles in uiteenlopende genres zijn weer welkom bij de befaamde Hofjesconcerten tijdens de Koorbiënnale op zaterdag 1 juli a.s.

In een groot aantal Haarlemse hofjes vinden concerten plaats waarbij vele muziekgenres aan bod komen. Van werken van buiten de grenzen van Europa tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen. Deelname en toegang tot de Hofjesconcerten zijn gratis.

Lees meer

Kwartettendag, zangschool voor 1 dag voor kleine ensembles

Geplaatst op 7 februari 2017

Op zaterdag 1 juli as kunnen geoefende vocale amateur-ensembles deelnemen aan de Kwartettendag. Deze zangschool voor 1 dag staat open voor kwartetten, maar ook voor trio’s, kwintetten, oftewel: alle ensemblevormen tot en met 12 personen.

Lees meer

Festivalkoor met Arthur en Lucas Jussen!

Geplaatst op 9 januari 2017

Goede amateurzangers gezocht voor de Carmina Burana

Voor de 9e editie van de Internationale Koorbiënnale Haarlem zoeken wij goede amateurzangers voor het Koorbiënnale Festivalkoor. Onder leiding van dirigent Béni Csillag brengt het koor de Carmina Burana van Carl Orff, in de versie voor twee piano’s en slagwerk…..met medewerking van Arthur en Lucas Jussen. De twee toppianisten kijken zeer uit naar de samenwerking met de amateurzangers.

Lees meer