Haarlem & Amsterdam
30 juni t/m 9 juli 2017
nieuws
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact

NIEUWS

Nieuw bij de Koorbiënnale: Woodbirds!

Geplaatst op 17 mei 2017

Midden in de natuur, op fietsafstand van Haarlem, ligt landgoed De Overplaats, een oud en uniek binnenduingebied, dat onder het Noord-Hollands Landschap valt. Op het landgoed brengt de Koorbiënnale muziek en natuur bij elkaar in een opzet, waar het publiek met zicht op de omgeving kan genieten van spannende locatieprojecten. Eeuwenoude klanken zijn van de partij, zoals volksmuziek uit IJsland en Gregoriaans of de tijdloze muziek van de Britse eilanden. Niet alle muziek is stokoud, maar alles is wel verstild, vanuit de tijdloosheid bedacht. En soms toch regelrechte swing.

Lees meer

CarminaBuranaLive!

Geplaatst op 16 mei 2017

Het meesterwerk van Carl Orff heeft al velen geïnspireerd: in reclames en films wordt het wereldberoemde 'O Fortuna' keer op keer gebruikt. De site CarminaBuranaLive! is compleet aan dit tijdloze stuk gewijd. 

Lees meer

The Gents ook bij het Spaarneconcert

Geplaatst op 11 mei 2017

De Koorbiënnale geeft een bijzonder cadeau aan het Spaarneconcert, namelijk een optreden van het fameuze Nederlands gezelschap The Gents. Dit uit 18 man tellende ensemble behoort tot de vocale top van Nederland.

De jonge zangers zijn geliefd vanwege hun weergaloze interpretaties van uiteenlopend repertoire, van religieuze muziek uit de Renaissance tot en met arrangementen van eigentijdse jazz- en popsongs. De eveneens jonge dirigente Krista Audere staat er garant voor dat het water in het Spaarne gaat golfen en het publiek zal meedeinen op de heerlijke klanken van The Gents.

Lees meer

Zingen is goed voor de solidariteit

Geplaatst op 19 april 2017

Hoe groter het koor hoe groter de solidariteit volgens het Filipijnse koor Iglesia ni Cristo. Maar liefst 10.000 koorleden kent dit koor.

Lees meer