Nieuws

Park Sessies wint de 1ste Evenementen Prijs van Haarlem

Helaas verliest de Koorbiënnale net van Park Sessies. Maar het juryrapport daar mag de Koorbiënnale trots op zijn. Lees hier het hele rapport.
lees meer...

Internationale Koorbiënnale ontvangt prijs van het Hogenbijl Fonds.

De Hendrik Casper Hogenbijl Stichting, opgericht in 1978, reikt tweejaarlijks twee prijzen uit aan instellingen of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de klassieke muziek en de (amateur)film. De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van €15.000,-. Eerdere prijswinnaars op muziekgebied waren o.a. Reinbert de Leeuw, Sieuwert Verster, Werner Herbers, Ton Hartsuiker, Han Reiziger en Merlijn Twaalfhoven. 
lees meer...

7de editie van Koorbiënnale aaneenschakeling van bijzondere gebeurtenissen.

Met bijna 10.000 bezoekers kan de Haarlemse Koorbiënnale met trots terugblikken op een gedenkwaardige festivaleditie. Rondom het thema Licht! vond er een vijftiental concerten plaats in de Grote of St. Bavokerk, de Bavobasiliek, de Philharmonie, de Waalse Kerk, het Frans Hals Museum, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Amsterdamse Concertgebouw en de Doelen in Rotterdam. 
lees meer...

Impressies van Hans Becker, bas in Festivalkoor (deel 4): Concertgebouw in het volle licht

Wat een groei heeft het Festivalkoor de laatste weken doorgemaakt, mede dankzij dirigent-repetitor Bení Csillag en maestro Benjamin Zander.
lees meer...


haarlem