Koorbiënnale op zoek naar jonge figuranten! »

2015-05-13 11:30:00

Tijdens de komende Koorbiënnale zal het Rundfunkchor Berlin tweemaal een voorstelling spelen in het Muziekgebouw aan 't IJ: Human Requiem, van Sasha Walz & Jochen Sandig, op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015. Een wezenlijk onderdeel van deze voorstelling zijn 8 tot 12 kinderen, die een figurantenrol vervullen. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen hieraan meedoen. Een ongelooflijke belevenis voor de kinderen! De voorbereidingen incl. de 2 concerten zal zich afspelen tussen 3 - 5 juli.

 

Lees meer »

Daverende opening en overrompelend slot van deze achtste editie »

2015-04-16 16:06:00

Aangemoedigd door de enthousiaste ontvangst van de voorgaande editie van de Koorbiënnale hebben wij besloten om nu nog grotere dromen en ambities waar te maken. En het is gelukt! De ambitie zit niet alleen in de keuze voor hoogwaardige werken met (zeer) grote bezettingen en uitgevoerd door gerenommeerde gezelschappen, die ambitie zit vooral ook in de wens om koormuziek op een verrassende, zelfs overrompelende manier aan u te presenteren.

Twee concertprogramma’s moeten in dit verband zeker worden genoemd: het openingsconcert op 26 juni met de Missa Salisburgensis à 53 voci van Heinrich Ignatz von Biber en Human Requiem, een geënsceneerde versie van Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms, waarmee ons festival afsluit op zaterdag 4 en zondag 5 juli in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ.

Lees meer »

Workshops: leren zingen in Mediterrane sferen »

2015-04-16 16:05:00

Trouwe Koorbiënnalebezoekers weten wat ons festival nog meer te bieden heeft naast een rijk concertaanbod, de fiets- en hofjesconcerten. Voor wie wil valt er ook van alles te leren: als lid van het Festivalkoor, als bezoeker van de concertinleidingen en als deelnemers van de workshops.

Lees meer »

Diner Chantant: muziek voor hart, lichaam en ziel »

2015-04-16 16:04:00

Eten + drinken + zingen; voor Zuid-Europeanen staat deze drie-eenheid garant voor een geslaagde maaltijd, goed voor lichaam, hart en ziel. Dit beproefde recept wil de Koorbiënnale graag met u delen. Drie vocale ensembles, Cunfraterna di a Serra uit Corsica, Lo Cór de la Plana uit de Provençe en het Latijns-Amerikaanse gezelschap Música Temprana, brengen muziek die zich goed laat smaken in combinatie met passende spijs en drank.

Lees meer »