Haarlem & Amsterdam
30 juni t/m 9 juli 2017
hofjesconcerten
  • Organisatie
  • Pers
  • Met dank aan
  • Contact
Hofjesoncerten

Deelnemende Hofjeskoren bekend

Vele koren en vocale ensembles hebben zich ingeschreven voor deelname aan de befaamde Hofjesconcerten tijdens de Haarlemse Koorbiënnale op zaterdag 1 juli a.s.

Inmiddels hebben alle ensembles die zich hebben ingeschreven een mail ontvangen over wel of niet deelname aan de Hofjesconcerten. De Koorbiënnale gaat nu de deelnemende koren indelen in de verschillende hofjes. Plaatsen en tijden worden uiterlijk begin juni gemaild. De ensembles die op 1 juli ’s ochtends meedoen aan de Kwartettendag kunt u komen beluisteren in een apart hofje. De Hofjesconcerten worden dit jaar afgesloten met een buitenoptreden van The Gents! Dit mag u niet missen! Tijd: tussen 17.00 en 17.30 uur en op nader te bepalen locatie.

Over de Hofjesconcerten
In een groot aantal Haarlemse hofjes vinden concerten plaats door amateurensembles waarbij diverse muziekgenres aan bod komen. Van werken van buiten de grenzen van Europa  tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen. Deelname en toegang tot de Hofjesconcerten zijn gratis.

De Hofjesconcerten zijn populair omdat deze concerten in een aantal prachtige monumenten met hun rustige ambiance in het centrum van de drukke Haarlemse binnenstad een unieke sfeer creëren voor bezoekers en zangers.

Begin juni zal het schema met de hofjes en deelnemende koren bekend zijn.

Tijd
12.00-17.00 uur
De Hofjesconcerten worden dit jaar afgesloten met een buitenoptreden van The Gents.
Tijd: tussen 17.00 en 17.30 uur op nader te bepalen locatie.

Kosten
De concerten zijn gratis toegankelijk.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar hofjesconcerten@koorbiennale.nl

Het maatschappelijk belang van samen zingen
De Koorbiënnale hecht grote waarde aan het maatschappelijk belang van samen zingen. Daarom biedt het festival zangers op alle niveaus mogelijkheden om zich bezig te houden met samenzang; van een community project tot ‘side by side’ projecten met amateurzangers en professionals en van een inleiding tot masterclass. Andere participatieprojecten zijn dit jaar:
- Kwartettendag voor kleine ensembles
- Festivalkoor voor individuele amateurzangers